marți, 28 august 2012

Casele si portile Brasovului


Aproape fiecare casa a Brasovului are ceva frumos de aratat, arhitectura este superba, sunt diferite, iar unele se vede cat sunt de indragite de locatari, pentru ca sunt mai dichisite. Un alt lucru care imi place este ca unii au sansa sa stea "in coasta dealului", langa padure.
 "blocul" meu preferat.. parca esti in Italia..

Tin minte cand am fost in Irlanda, la Dublin, ca locuitorii de acolo se laudau cu usile caselor, care erau deosebite, multe erau noi, in culori proaspete si, in general, cu clante aurite. In Brasov, usile si portile sunt "de colectie" si majoritatea sunt reconditionate, ceea ce denota mandria locatarilor.
..si dansa, la un geam..
 detalii..

Magazinul meu preferat de antichitati!

E un magazin mic in Brasov chiar langa Piata Sfatului, la care imi place sa ma duc.. n-are firma la intrare..

Dar pe strazi mai sunt tarabe cu tot felul de antichitati... de unde mi-am cumparat si eu ceva :)

Si daca tot suntem la capitolul de lucruri frumoase pentru casa, am vazut si la Muzeul de Etnografie cateva:
 Tabloul de perete e facut de un copil :)

luni, 27 august 2012

Probably.. the best city in the world!

Brasov, fireste.. :)

Si pentru ca este orasul meu preferat, si cand vreau sa-mi reincarc bateriile este singurul loc in care fac asta, ii dedic cateva postari. Este un oras care are foarte multe de aratat - detalii frumoase, detalii haioase, detalii artistice.. Imi place in mod special sa-l vizitez vara, intr-o sambata sau duminica cu cer senin si soare, cand cartierele vechi dorm si e liniste pe strazi.. Imi plac si zilele in care e targ, si forfota politicoasa a oamenilor..


Si acum sa o luam pe indelete... 
Cel mai mult m-au fascinat dintotdeauna in Brasov stradutele si intrandurile. Numai Strada Sforii am fotografiat-o de o suta de ori!

In episodul urmator revin cu...

Ea e Muza ..

Gata si proiectul secret!

De fapt e gata de foarte mult timp si nu mai e secret, am incercat sa confectionez si o papusa - nu e treaba usoara - si cred ca a meritat, ca se vede ca are personalitate :). Cat de reusita e... nu stiu. Dar e oachesa.. si ii place sa stea la pozat.