miercuri, 5 septembrie 2012

Sinca Veche

Asezamantul de la Sinca Veche este o minunatie "in the middle of nowhere"!

Pour les connaisseurs, nu are rost sa povestesc despre Biserica Rupestra/Templul dorintelor, despre Schitul "Sfantul Nectarie".. Toate acestea se gasesc pe http://sincaveche.ro/ si sunt initiativa si opera unei doamne deosebite, doamna Maria Bagiu Marino. 

Cert este ca merita vizitata, iar zona este neumblata (mai mult de localnici) si tocmai acest lucru ii conserva farmecul si naturaletea! Energia locului este foarte puternica, este o experienta spirituala frumoasa, pe care continui sa o "respiri" si la cateva zile dupa ce ai parasit locul.

Ca sa ajungi la Sinca Veche, ai parte de astfel de scene ale naturii..

Adica, practic, daca vii de pe Transfagarasan, cum am facut noi, dupa pleiada de serpentine din munti, dai de o sosea serpuita prin podisul de la poalele Fagarasilor, care te ameteste! Iarba fiind inalta, in unele locuri ai senzatia ca esti cu barca pe mare! Peisajul este fantastic! Si interminabil! Sunt zeci de kilometrii care nu stii unde te duc, iar satele, cateva, sunt situate la distante mari unul de altul. E o zona superba in care mi-ar placea sa locuiesc - daca s-ar inventa teleportarea :)

Intrarea la Asezamantul Sinca Veche

De la aceasta carare, in stanga se vede Grota de la Sinca Veche sau Templul Dorintelor, care este protejata printr-un acoperis construit deasupra, iar in fata este dealul care se urca pe mai multe poteci micute, strajuite de gardulete impletite..
Datorita unor monoliti batrani si acoperiti cu muschi de padure, ce sunt imprastiati pe deal, si a cararilor si treptelor construite printre ei, am avut impresia ca sunt in tara piticilor!
 Templul Dorintelor .. :)
Hornul grotei, ce comunica cu exteriorul 
Casa Fundatiei Ortodox-Culturale "Maica Sfanta - Bucuria Neasteptata". In dreapta ei se poate ajunge imediat la Schitul "Sfantul Nectarie", dar noi am coborat inapoi si am mers cu masina pe un drum asfaltat care ocoleste dealul.
Drumul... Grandoarea peisajului si linistea nu au nevoie de cuvinte..
O maicuta ingrijeste florile.. Senzatia este de pace si frumusete..
Langa schit este un magazin mic cu obiecte bisericesti foarte frumoase, cum rar vezi.. Magazinul este construit in pamant si ai senzatia ca intri intr-o casuta din povesti..

La plecare...

Ne indreptam spre Poiana Marului si vom trece iar prin munti..


Un comentariu: